طريقه عمل الكنافه بالمانجو كالتالي :
المقادير:
نصف كيلو من الكنافة
100 جرام من السكر المطحون
100 جرام من السمن
500 جرام من المانجة مقطعة مكعبات
كيس كريم شانتيه
شربات " نص كوب سكر + نص لتر ماء + ليمونة"
نصف كيلو من الكنافة
100 جرام من السكر المطحون
100 جرام من السمن
500 جرام من المانجة مقطعة مكعبات
كيس كريم شانتيه
شربات " نص كوب سكر + نص لتر ماء + ليمونة"
نقطع خيوط الكنافة ونفتفتها ونضيف ليها السمن المذاب مع خلطه كويس جدا بالكنافة, نجهز صينيتين رفيعتين , نقسم كمية الكنافة نصين عشان هنعمل طبقتين من الكنافة, نفرد أول نص في صينية ونضغط بايدينا عليها عشان تبقى في سمك واحد, نحرك الصينية على النار في حركة دائرية مدة 5 دقايق.. ونفس الكلام في النص التاني ومتنسوش تحركوا الصواني حركة دائرية طول الوقت وبهدوء عشان متتحرقش من أي جنب.
دلوقتي نحضر الشربات ومكوناته ماء وسكر وليمون ونسيبه على النار " يتعقد" .. يعني يتقل ويبقى سيرب.
بعد ما صينيتين الكنافة تطلع من الفرن نرش عليها الشربات ونخليه يتغلغل في كل حتة
نجيب كيس كريم الشانتيه بشوية ماء ونضربها بالمضرب الكهربائي 3 دقايق,
دلوقتي نحضر الحشوة " المانجة المقطعة و الكريم شانتيه " ... نجيب اول صينيه كنافة وننفرش عليها طبقة كريم شانتيه وفوقيه قطع المانجة , نجيب الصينية التانية ونقلبها عليه ونزينها من فوق بردو بطبقة كريم شانتيه وقطع مانجة
بعد ما صينيتين الكنافة تطلع من الفرن نرش عليها الشربات ونخليه يتغلغل في كل حتة
نجيب كيس كريم الشانتيه بشوية ماء ونضربها بالمضرب الكهربائي 3 دقايق,
دلوقتي نحضر الحشوة " المانجة المقطعة و الكريم شانتيه " ... نجيب اول صينيه كنافة وننفرش عليها طبقة كريم شانتيه وفوقيه قطع المانجة , نجيب الصينية التانية ونقلبها عليه ونزينها من فوق بردو بطبقة كريم شانتيه وقطع مانجة
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق